idite na glavni sadržaj idite na pretraživanje idite na stranicu za kontakte idite na mapu stranice

Δ. Τσεκούρας | Η ΔΕΗ ζητάει τώρα πίσω τις επιδοτήσεις που για δύο χρόνια μείωναν τους λογαριασμούς ρεύματος

Το είδαμε και αυτό!!

Για δύο χρόνια δηλ. 2022 και 2023 οι λογαριασμοί ρεύματος επιδοτούνταν με αποτέλεσμα την ελάφρυνσή τους προς όφελος των καταναλωτών.

Αυτό συνέβη για πολλούς καταναλωτές μεταξύ των οποίων και οι επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού και ασφαλιστικού τομέα.

Εδώ αρχίζουν τα ωραία..

Φαίνεται πως επειδή τώρα ήρθε η ώρα να ζητήσει πίσω ο πάροχος από την Ελληνική Πολιτεία το σύνολο των επιδοτήσεων που ωφελήθηκαν οι καταναλωτές, ΑΠΕΚΑΛΥΦΘΗ ότι κακώς επιδοτούνταν οι λογαριασμοί των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Ήταν δηλαδή ΛΑΘΟΣ.

Τούτο σημαίνει πως αφού η Πολιτεία δεν μπορεί να βρει τα ποσά και να τα εκταμιεύσει προς την ΔΕΗ, έρχεται η ΔΕΗ μετά από δύο χρόνια να ζητήσει, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, από τους ίδιους τους καταναλωτές, τα ποσά που για δύο χρόνια ωφελήθηκαν επιβαρύνοντας αυτόματα τους λογαριασμούς ρεύματος μαζεμένα και ακαριαία.

Μια εξήγηση είναι η εξής:

Προφανώς δεν ήταν αυτός ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης αλλά το πρόβλημα προέκυψε τώρα. Τώρα, που αναζητούνται οι κοινοτικοί πόροι για τις επιδοτήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΘΗΚΕ ότι από το προσωρινό αυτό πλαίσιο κρατικής ενίσχυσης με τις επιδοτήσεις (2023/C 101/03 Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) εξαιρούνται ο χρηματοπιστωτικός και ασφαλιστικός κλάδος. Όλοι οι άλλοι κλάδοι μπορούν με υπεύθυνη δήλωση να γλυτώσουν.

Οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές όμως πρέπει να πληρώσουν; Δεν νομίζω πως από λάθη και αβλεψίες άλλων να καλείσαι σήμερα ξαφνικά να δώσεις πίσω και μαζεμένα στη ΔΕΗ τα ποσά που ωφελήθηκες για δύο χρόνια, είναι συναφές με το κράτος δικαίου, την δεοντολογία, τις καλές πρακτικές, την ορθότητα των προβλέψεων σου και την στάθμιση των υποχρεώσεών σου.

Πολύ περισσότερο αν είσαι αλλοδαπή εταιρία και καλείσαι όλα αυτά να τα εξηγήσεις στην έδρα σου.

Μπορείτε να φανταστείτε τι θα σκεφθούν εκείνοι;

Δημήτρης Τσεκούρας
CEO, ARAG SE Υποκατάστημα Ελλάδος

Συχνές Ερωτήσεις

Διαβάστε εδώ τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Η Εταιρία

Η κορυφαία, διεθνής ασφαλιστική εταιρία με εξειδίκευση στη Νομική Προστασία.

Οι Υπηρεσίες μας

Δείτε αναλυτικά τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε.